VELKOMMEN TIL F.F.F : Frie Fuglers Familie

 
 

Jeg er Bente Marcussen. Jeg har en stor plass i Sør-Norge, med utsikt over havet og 8 minutters gange ned til stranden og båten. Jeg inviterer folk til å komme på besøk, sam skape og til workshops.
Venner, som ønsker å leve fra hjertet, skaper Frie Fuglers Familie. Jeg tror frihet er vår naturlige tilstand, vår fødselsrett. Vår programmering skaper ikke frihet, så vi må finne veien tilbake til den. Som fugleungen som hopper ut av redet for første gang, kan vi "hoppe", for å oppleve mer av våre potensialer. Jeg ønsker meg den store oversikten, som fuglene. Vi kan inspirere hverandre på nye, eventyrlige reiser.

Jeg er fortsatt på min reise fra hodet til hjertet, og jeg inviterer deg til å bli med meg. Jeg tror på deling og samskaping. Alt vi gjør sammen inspirerer meg (matlaging, spising, hagearbeid, fotturer, båtliv, sang osv.)

 
 
 
 
 
 
   
                           
                                       

Før pleide jeg å undervise i videregående skole. Nå er Livskunst det prioriterte faget. Jeg elsker hjerte- deling, lek, sang, tromming maling, båturer i havgapet, vandring i skog og fjell.

Jeg er utdannet lektor og kroppsterapeut : pusteterapi , massasje og yoga. Mitt hovedfokus er gruppeprosesser, men jeg gir også individuelle konsultasjoner.

Velkommen til å dele ting som får hjertet til å synge. Vi er alle lærere og studenter. 

Yoga, Frigjørende pusting, Frigjørende dans, Massasje og Sang.         

Dette   hjelper oss til å leve i øyeblikket og til bedre kroppsbevissthet. Disse verktøyene kan forebygge stress og sykdom. Med nær tilknytning til Moder Jord, får vi stort utbytte av elementene, skjønnheten og freden i naturen

 

 
   
                                         
   
     
Kroppsbevissthet
Kroppen er et vindundelig instrument, og jo mer finstemt, jo vakrere toner. Hele kroppen trenger vår oppmerksomhet. Jeg fikk god kontakt med mine føtter, etter at jeg forstod viktigheten av å gå barbeint. Jeg ‘’parkerer’’ skoene i mai og mottar jordens frie soneterapi.
                           
     

1. YOGA

er en vei til selvrealisering. Ordet Yoga betyr enhet. I Hatha Yoga,den eldste, opprinnelige formen, forenes det fysiske, mentale, emosjonelle og åndelige.

Asanas ( fysiske øvelser) og pranayama ( pusteøvelser ) leder deg inn i
stillhet, meditasjon. Du får :

- en myk, smidig og sterk kropp
- et avbalansert sinn og nervesystem
- bedre pust
- bedre konsentrasjon

2. Frigjørende pusting

er et nyttig redskap for å få kontakt med din emosjonelle del. Måten du puster på, er et barometer på hvordan du har det. Kjenn etter hvordan du puster når du er stresset, sint, avslappet og glad. Frigjørende pusting gjør deg oppmerksom på ditt pustemønster og kan frigjøre undertrykte følelser. (frykt, sorg, sinne) Når det undertrykte frigjøres, får du kontakt med din essens : indre fred, glede og kjærlighet.

 
         
 
  3. Frigjørende dans

hjelper oss til å lande fullt og helt i kroppen, helt ned i tærne. Med lukkede øyne går vi innover, og lar rytmen bevege oss. Vi er helt til stede i alt som er inne i oss. Deretter møter vi de andre, uten ord, bare med øye- kontakt. Vi møtes på hjerteplanet, i dansen og leken. Her kommer vi i kontakt med vårt indre, lekende barn. Og vi rommer alt som måtte komme opp av tanker og følelser.
 
4. Massasje gir :

- dyp avspenning
- smerte linding
- stress reduksjon
- glede og nytelse.

Jeg underviser i enkel, avspenningsmassasje i grupper. Dette er en naturlig måte å gi ro til sinnet og nytelse til kroppen. Evnen til empati, medfølelse og innlevelse styrkes.
Ta gjerne med en venn /partner, for dere kan trene hjemme senere.

Jeg gir INTUITIV massasje individuelt. Jeg lytter til kroppen og gir ut fra individuelle behov.

Jeg gir også TANTRA massasje

5. Stress Mestring i hverdagen.

- Bevissthet på hva som skaper stress

- Virkemidler til avstressing og avspenning.
- Forebygge at nytt stress bygges opp.
- Hvordan unngå å “ brenne ut “ og ” brenne inne.”

Tilbud om stressmestring gis også til ledere i næringslivet. Ledere har erfart at bedriften tjener på å investere i medarbeidernes helse. Sykefraværet minsker og arbeidsgleden øker .


6. Sinai-tur, 2 uker, hver november

gir inspirasjon i en kald og mørk årstid. Dette er en oppdagelsesreise både på det ytre og indre plan. I dette ferieparadiset er hotellet byttet ut med stråhytter på stranden. Vi blir beriket av beduinenes livsvisdom. På 2 ukersturen bestiger vi Mosesfjellet, og fortsetter på 4 dagers kamel-safari. Om du bare kan avse 1 uke, kan det ordnes.
Vi har morgen- og ettermiddagssamling med yoga, avspenning ‘’sharing’’ , massasje mm. Vi besøker beduinfamilier. Rødehavet har korallrev og fargesprakende fisk. Sammen skaper vi et berikende fellesskap, hvor kropp og sjel gjenfinner sin balanse, kraft og glede.

 
             
Facebook Twitter More...
 Share this website

Copyright © 2013 www.bentemarcussen.info